Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Finále festivalu Nad oblaky se blíží.  Přivítá známá tváře showbyznysu

Kultura

20.10.2010

Autor: roc

Velké finále prvního ročníku celostátního pěveckého festivalu pro handicapované talenty se uskuteční už pozítří, v pátek od 18 hodin v sále Reduta Moravské filharmonie na Horním náměstí v Olomouci. Zúčastní se jej i patroni akce Monika Absolonová, Alan Bastien a také kmotra festivalu Kateřina Kornová.

Na všechny fandící diváky se těší finalisté a odborní porotci. "Přijďte podpořit vystoupení vynikajících pěti kapel, tří sborů a šesti jednotlivců. Jednotlivé výkony bude posuzovat devítičlenná vlídná porota ve složení zajímavých osobností. Na koncertě vystoupí a zazpívají také patroni festivalu Monika Absolonová a Alan Bastien, kteří se už na všechny moc těší," láká diváky ředitelka festivalu Simona Součková. Vstupenky, které jsou k dostání v Informačním centru a v Českém rozhlasu Olomouc, jsou slosovatelné a stojí sto korun. Zdravotně postižení občané mají poloviční slevy a jejich doprovod má vstup zdarma. Jeden z diváků navíc vyhraje LCD televizi.
V soutěži se sešla zhruba stovka nahrávek, z nichž porotci vybrali do nejužšího výběru a finále pět kapel, tři sbory a šest jednotlivců. Kritéria výběru finalistů nebyla nijak specifická. "Šlo o to, která nahrávka více zaujala. Ne samozřejmě zvukem, protože podmínky pro záznam nemají všichni srovnatelné a na profesionální úrovni, ale výběrem písničky a její interpretací. Na jednotlivých účastnících si nejvíce ceníme, s jakou radostí, citem a nasazením do toho všichni šli," nastínil Alan Bastien, který si s celým realizačním týmem uvědomuje, že bez sociálních pracovníků by to vůbec nešlo, "Sociální pracovníci se věnují klientům každý den, nejen tedy při zkoušení písniček, ale při všem, co dělají, takže jim patří velký dík. Všichni si jich velmi vážíme," dodal Bastien.
V Mozartově sále Moravské filharmonie Olomouc bude navíc k vidění zhruba sedmdesátka obrázků účastníků doprovodné soutěže. Vernisáž začne hodinu před zahájením samotného koncertu, tedy v 17 hodin za přítomnosti patrona malíře a sochaře Kurta Gebauera. Osobní účast potvrdila zhruba polovina nadaných výtvarníků, kteří si přijedou převzít ceny. "Ostatním, kteří se nezúčastní ať už z důvodu nemoci nebo těžkého postižení, ceny pošleme. Za Věrkou Bárovou se rozjedeme osobně. Je ochrnutá na všechny končetiny a malování je pro ni celý svět," zmínila Simona Součková.
Nový celostátní pěvecký festival pro tělesně a mentálně postižené talenty pod názvem Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou je podle ní šancí pro všechny nadané lidi se zdravotním postižením, kteří si zaslouží pozornost a obdiv široké veřejnosti. Festival je novou příležitostí pro talenty, o nichž se zatím příliš neví. "O festivalu Nad oblaky jsem se dozvěděla od své kamarádky. Oslovil mě ten nápad, který je naprosto výjimečný. Líbí se mi podstata festivalu. Když neuspěji teď, můžu na sobě pracovat, zlepšovat se a uspět třeba příště. Nejsou tady žádné hranice. A to platí i pro pracovníky, kteří se handicapovaným věnují. Myslím, že i pro ně je to svým způsobem velké ocenění, když uvidí, že jejich žák díky mimořádné píli uspěl a vynikl nad ostatními," vysvětlila důvody své osobní zainteresovanosti kmotra Kateřina Kornová.

roc

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941